Táborok


LOVASTÁBOR RÁDIHÁZÁN, A ZALAI DOMBOK KÖZÖTT
Rádiháza
A nemzetközi hírű, rádiházi ménes már több mint 100 éve a Zalai-dombság egyik gyönyörű, szinte érintetlen pontján működik. Az itt tenyésztett lovak több versenyágban is rengeteg hazai és nemzetközi sikert értek el. Rádiháza az istállókkal, az idillikus természeti környezetben legelésző lovakkal, a dimbes-dombos tájjal, hűs erdőkkel már önmagában is kellemes felüdülést ígér.
E csendes, nyugodt környezetben a ménes szakembereivel közösen szervezünk nyári lovas gyermektábort.
Turnusok (hétfőtől szombatig június 18-tól)
Kiegészítő programok: Túrák, kirándulások a környéken, tenisz, foci, kosárlabda, esti tábortűz, szalonnasütés, játékok.

Szállás: 2-4 ágyas szobákban
Oda- és visszautazás: egyénileg, de igény esetén biztosítunk mikrobuszt.
Ellátás: Teljes ellátás, hétfő ebédtől szombat ebédig (reggeli – ebéd -vacsora)
Ár: 58.300 Ft/fő, amely tartalmazza a szakszerű lovasoktatást, napi háromszori étkezést, szállást, a kiegészítő programok megszervezését és lebonyolítását.

 

ERDEI ISKOLA A GÖCSEJI DOMBOK KÖZÖTT (5 nap/4 éjszaka)
Utazás kisvasúttal
Az erdei iskolát heti 5 napos turnusokban szervezzük, hétfőtől péntekig. A programok alsós és felsős korosztály számára is megfelelőek. Min. 25 fő tanuló esetén 2 kísérőnek, 25 fő alatt 1 kísérőnek a részvétele ingyenes.
Oda- és visszautazás: egyénileg, de igény esetén megszervezzük az utazást autóbusszal vagy vonat-busz kombinációval.
Étkezés: teljes ellátás: reggeli – ebéd -vacsora /első nap vacsora – utolsó nap ebéd/
Az ár tartalmazza: a szállást új ifjúsági szállón, napi háromszori étkezést, az elméleti és terepi oktatás részletes tantervét, munkafüzetet, szervezési költségeket.
Az ár nem tartalmazza: a kiegészítő programokat, belépődíjakat, utazást, táborvezetést, buszos kirándulások költségét.
Helyszín: Páka, a Zalai-dombság délnyugati részén, Dél-Göcsejben.
Szállás: az egykori Erdődy-kastélyban berendezett ifjúsági szállón
Egy-egy turnus létszáma min. 20 fő, max. 50 fő.
1. nap: Utazás Pákára, egyénileg – A Föld napja – A Zalai-dombság földrajza
Gyalogos tanulmányi kirándulás a hegyhátakon, a Pákai-hegyre: Mároki Kápolna (Árpád-kori kápolna): a Zalai-dombság földtörténete, talajszelvény készítése a völgyekben és a dombhátakon – közben gyönyörű panoráma a Kerka és a Cserta völgyére (folyóvölgyek kialakulása, megfigyelése)
2. nap: Az erdő napja – A Zalai-dombság növényzete, az erdő élete
Gyalogos tanulmányi kirándulás a Vétyemi ősbükkösön keresztül (erdőalkotó fafajok megfigyelése, kéregminta készítés, erdőtípusok összehasonlítása) – Szécsisziget (Szapáry-Andrássy-kastély, a Kerka menti Naturpark központja, bivalyrezervátum)
3. nap: A fizika délelőttje – Népszerű fizika, ami itt született
Páka (Öveges József fizikus professzor szülőházának meglátogatása, egyszerű fizikai kísérletek)
Az ügyesség délutánja: A falusi gazdálkodás és népművészet
A népi fazekas mesterség elsajátítása, vagy tanulmányi kirándulás a szőlőhegyre (hagyományos építésű pince a falusi gazdálkodás szerszámaival berendezve) – A fazekas /korongozás/ foglalkozás egy őrségi népművész mester vezetésével történik, aki biztosítja az eszközöket és a nyersanyagot is.
Ár: 17.000 Ft/csoport
4. nap: A művészetek napja – Hetés és az Őrség történelme, népművészete
Buszos tanulmányút: Lenti (a hetési népművészeti kéziszövő) – Nemesnép (szoknyás faharangláb) – Szentgyörgyvölgy (fakazettás református templom, bakhátas talajművelés) – Velemér (koragótikus templom) – Magyar­szombatfa (a híres őrségi fazekasok központja; egy népművészeti mester műhelye, korongozási és vásárlási lehetőség) – Őriszentpéter, az Őrség központja – Szalafő/Pityerszer (tájházak, egy eredeti szeres település)
5. nap: A gazdaság napja – Gazdasági tevékenység a környéken
Kirándulás erdei kisvasúttal erdők, völgyek mélyén a Kistolmácsi-tóhoz – Budafapuszta (arborétum, az 1. magyarországi olajfúrás emlékműve, olajipari múzeum az egykori tankállomáson) – erdőgazdálkodás, vízgazdálkodás, kőolaj kitermelés – Rádiháza (az ország egyik legrégibb és legsikeresebb ménese a dombok között) – Utazás haza, egyénileg
Ár: 20.800 Ft/fő

 

NYÁRI TÚRATÁBOROK A GÖCSEJI DOMBOK KÖZÖTT
(6 nap)
Bivalyrezervátum Szécsiszigeten
A táborok helyszínei: Páka (Erdődy-kastély) és Szécsisziget (Szapáry-kastély)
A tábort, illetve a programokat egyetemi hallgatók vagy PhD-hallgatók vezetik. Igény esetén kiegészítő helyi programokra is van lehetőség: lovaglás a Válicka partján, horgászás a halban rendkívül gazdag Kisszigeti-tavon, biliárd, rex tekézés a szomszédban lévő automata tekepályán, játékos sportversenyek, vetélkedők, tábortűz szalonnasütéssel, éjszakai túra. Kerékpár helyben bérelhető.
Min. 30 résztvevő esetén 2 fő kísérőnek, 30 fő alatt 1 fő kísérőnek a részvétele ingyenes. A tábor programjaiért, az ellátásért a telepített túravezetőnk a felelős, de a gyerekek fegyelméért a kísérő(k) tartoznak felelősséggel.
Étkezés: teljes ellátás: reggeli – ebéd – vacsora /1. nap vacsorától 6. nap reggeliig/
Ár: 25.500 Ft/fő, amely tartalmazza: szállás ifjúsági szállón, teljes ellátás (2 ebéd hidegcsomag), csoportvezetés-táborvezetés, tábori helyi programok. Nem tartalmazza a fakultatív kisvonatos, buszos kirándulások útiköltségét, illetve a belépőket.

1. nap: Utazás a Pákára/Szécsiszigetre egyénileg – Gyalogtúra a környéken: Tábor – Hód tanösvény: átkelés kidőlt fatörzseken a CsertánMároki kápolna (Árpád-kori kápolna), innen kb. 2 órás gyalogos kirándulás a hegyhátakon, szőlővidéken, hűs erdőkben a Pákai-hegyre, közben gyönyörű panoráma a Kerka és a Cserta völgyére, a Göcseji Fenyőrégióra
2. nap: Kirándulás erdei kisvasúttal erdők, völgyek mélyén a Kistolmácsi-tóhoz (strandolás, pihenés gyönyörű természeti környezetben) – Budafapuszta (arborétum, az 1. magyarországi olajfúrás emlékműve)
3. nap: Egésznapos gyalogtúra a környéken: Szécsisziget (Szapáry-Andrássy kastély, vízimalom, barokk templom, templommúzeum, bivalyrezervátum) – Vétyemi ősbükkös – Háromszentek – Páka
4. nap: Buszos kirándulás: Páka/Szécsisziget – Lenti (a hetési népművészeti kéziszövő, vásárlási lehetőség) – Velemér (koragótikus templom) – Magyar­szombatfa (a híres őrségi fazekasok központja; korongozási és vásárlási lehetőség egy népművészeti mesternél) – Őriszentpéter, az Őrség központja – Szalafő/Pityerszer (tájházak, egy eredeti szeres település) – Hegyhát­szentjakab (Vadása-tó, fürdési lehetőség) – Rádiháza (az ország egyik legrégibb ménese a dombok között) – Páka (Ár: 1.500 Ft/fő)
5. nap: Fürdés a Lenti Gyógyfürdőben, gyalogtúra a Lenti-hegyen a Dedesi-tóhoz és Gosztola üdülőfaluba. Ár: a menetrendszerű busz díja
6. nap: Utazás haza, egyénileg

eXTReMe Tracker